Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką

Autor
A A A
  • Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką - składniki:
Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką - sposób przygotowania: ebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj oczyszczone liście szpinaku i pokrojony w plasterki czosnek. Całość smaż ok. 6 min. Zagotuj w garnku wodę z octem i solą. Jajka wybij pojedynczo na talerzyk, a następnie ostrożnie wlej jajko z talerzyka na wrzącą wodę z octem. Każde gotuj 4-5 min. Wyjmij z wody i osusz na papierowym ręczniku. Tosty przełóż szpinakiem, na wierzch ułóż plastry szynki, na nie ugotowane jajko i posyp parmezanem.