Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką
Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką - składniki:
Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką - sposób przygotowania:
ebulę pokrojoną w drobną kostkę zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj oczyszczone liście szpinaku i pokrojony w plasterki czosnek. Całość smaż ok. 6 min.
Zagotuj w garnku wodę z octem i solą. Jajka wybij pojedynczo na talerzyk, a następnie ostrożnie wlej jajko z talerzyka na wrzącą wodę z octem. Każde gotuj 4-5 min. Wyjmij z wody i osusz na papierowym ręczniku.
Tosty przełóż szpinakiem, na wierzch ułóż plastry szynki, na nie ugotowane jajko i posyp parmezanem.
Informacje o Jajko po wenecku ze szpinakiem i szynką
-
Szynka dojrzewająca - z czym to się je?
Ruloniki to jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie szynki dojrzewającej. Przy tym są smaczne i pięknie prezentują się na stole. Wypróbuj również nasz przepis na ruloniki z szynki parmeńskiej w liściach cykorii . Ruloniki z szynki parmeńskiej, gruszki i rukoli 2 gruszki 1 łyżeczki soku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki