Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karczek wieprzowy w cieście chlebowym
Karczek wieprzowy w cieście chlebowym - składniki:
Karczek wieprzowy w cieście chlebowym - sposób przygotowania:
Musztardę wymieszaj z miodem, dodaj świeże zioła oraz czosnek. Tak przygotowaną marynatą nasmaruj mięso i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce.
Wymieszaj suche składniki ciasta, drożdże rozrób w połowie letniej wody, dodaj cukier, wymieszaj i wlej do mąki.
Wyrób ciasto, dolewając powoli pozostałą cześć wody, i odstaw do wyrośnięcia.
Po 30 min przełóż ciasto na deskę i uformuj placek o grubości 3-4 cm. Zawiń w niego karkówkę, dobrze sklejając miejsce łączenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 st. C i piecz przez 15 min, następnie zmniejsz temperaturę do 180 st. C i piecz ok. 1,5 godz.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki