Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z selerem i kukurydzą
Sałatka z selerem i kukurydzą - składniki:
Sałatka z selerem i kukurydzą - sposób przygotowania:
Seler naciowy i paluszki krabowe pokrój na ok. 1 cm kawałki. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i od razu skrop sokiem cytrynowym, odsącz kukurydzę. W misce połącz seler naciowy, paluszki krabowe, jabłka i kukurydzę. Wymieszaj majonez z jogurtem i keczupem, powstałym sosem polej składniki sałatki, dopraw solą, pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru. Podawaj sałatkę schłodzoną, posypaną posiekanymi orzechami włoskimi.
- 1 opakowanie selera naciowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 opakowanie paluszków krabowych
- 1-2 jabłka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
- cukier
- posiekane orzechy włoskie do posypania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki