Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z selerem naciowym

Autor
A A A
  • Roladki z selerem naciowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Roladki z selerem naciowym - składniki:
Roladki z selerem naciowym - sposób przygotowania: Łodygi selera zblanszuj przez minutę we wrzątku, każdą podziel na trzy części. Połówki brzoskwiń pokrój w paski. Na plasterkach szynku ułóż po plasterku żółtego sera, kawałku selera i kilka pasków brzoskwiń. Zawiń szynki w rulony, zepnij wykałaczkami (albo obwiąż białą bawełnianą nicią). Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż w niej roladki z selerem, posyp je startym żółtym serem i zapiekaj około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Seler możesz zapiekać też z bananami i ananasami z puszki.

Informacje o Roladki z selerem naciowym

  • Małe co nieco na "babski" wieczór

    Małe co nieco na "babski" wieczór

    , szynkowe roladki można przygotować także z innymi, ulubionymi dodatkami, np. melonem, ogórkiem (wtedy raczej nie dodajemy brzoskwini) lub papryką. Selera można zapiekać również z bananami i ananasami z puszki. Roladki z selerem naciowym 3 łodygi selera naciowego 9 plasterków wędzonej szynki 9

  • Seler naciowy - z czym to się je?

    Seler naciowy - z czym to się je?

    Ruloniki z szynki, sera, selera i brzoskwini, sprawdzą się jako przekąska na przyjęcie - zwłaszcza ze szwedzkim stołem. Świeżych łodyg selera możesz również używać do nabierania dipów, past, twarożków, a także miękkich pasztetów (np. rybnych). Roladki z selerem naciowym 3 łodygi selera naciowego 9