Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladki z selerem naciowym
Roladki z selerem naciowym - składniki:
Roladki z selerem naciowym - sposób przygotowania:
Łodygi selera zblanszuj przez minutę we wrzątku, każdą podziel na trzy części. Połówki brzoskwiń pokrój w paski. Na plasterkach szynku ułóż po plasterku żółtego sera, kawałku selera i kilka pasków brzoskwiń. Zawiń szynki w rulony, zepnij wykałaczkami (albo obwiąż białą bawełnianą nicią). Żaroodporną formę wysmaruj masłem, ułóż w niej roladki z selerem, posyp je startym żółtym serem i zapiekaj około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Seler możesz zapiekać też z bananami i ananasami z puszki.
- 3 łodygi selera naciowego
- 9 plasterków wędzonej szynki
- 9 plasterków żółtego sera
- 3 połówki brzoskwiń z puszki
- 3 łyżki startego żółtego sera
- masło do wysmarowania formy
Informacje o Roladki z selerem naciowym
-
Małe co nieco na "babski" wieczór
, szynkowe roladki można przygotować także z innymi, ulubionymi dodatkami, np. melonem, ogórkiem (wtedy raczej nie dodajemy brzoskwini) lub papryką. Selera można zapiekać również z bananami i ananasami z puszki. Roladki z selerem naciowym 3 łodygi selera naciowego 9 plasterków wędzonej szynki 9
-
Seler naciowy - z czym to się je?
Ruloniki z szynki, sera, selera i brzoskwini, sprawdzą się jako przekąska na przyjęcie - zwłaszcza ze szwedzkim stołem. Świeżych łodyg selera możesz również używać do nabierania dipów, past, twarożków, a także miękkich pasztetów (np. rybnych). Roladki z selerem naciowym 3 łodygi selera naciowego 9
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki