Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zielony pasztet rybny
Zielony pasztet rybny - składniki:
Zielony pasztet rybny - sposób przygotowania:
W blenderze umieść pokrojone na mniejsze części filety rybne, 3 żółtka, masło i odciśniętą w wody bułkę, czosnek i szpinak. Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Dopraw masę solą i pieprzem.
W misce ubij białka na sztywną pianę. Pianę delikatnie wymieszaj z rybno-szpinakową masą i natychmiast przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy (pasztet mocno urośnie, więc należy użyć formy o wysokich brzegach). Pasztet piecz przez ok. 40 minut w temp. 190 st. C., aż do zezłocenia się wierzchu. Po upieczeniu nie wykładaj od razu pasztetu z piekarnika, tylko pozostaw go tam, uchylając drzwiczki, wówczas pasztet nie opadnie.
Informacje o Zielony pasztet rybny
-
Wielkanocny pasztet na trzy sposoby
pasztetu podkreśli dodatek szpinaku, zaś czosnkowa nuta nada całości charakteru. ZIELONY PASZTET RYBNY 5 płatów mintaja 3 jajka, białka i żółtka oddzielnie 80 g masła w temperaturze pokojowej 1 bułka, namoczona w wodzie i odciśnięta pół szklanki liści szpinaku, lekko ugniecionych 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki