Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Carpaccio z gotowanych i marynowanych buraczków

Autor
A A A
  • Carpaccio z gotowanych i marynowanych buraczków

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Carpaccio z gotowanych i marynowanych buraczków - składniki:
Carpaccio z gotowanych i marynowanych buraczków - sposób przygotowania: Buraki obierz i gotuj do miękkości, po ostudzeniu pokrój na cienkie plasterki i ułóż na folii spożywczej. Z oliwy, miodu, rozmarynu, czosnku zrób marynatę. Polej nią buraki i odstaw do lodówki na godzinę. Oliwki bardzo drobno posiekaj (do uzyskania pasty), dodaj odrobinę oliwy i czosnku. Plasterki buraków ułóż na talerzu, dodaj ser mascarpone i tapenadę z oliwek. Udekoruj sałatą frisee.