Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekany ser halloumi z pistacjowym krastem
Zapiekany ser halloumi z pistacjowym krastem - składniki:
Zapiekany ser halloumi z pistacjowym krastem - sposób przygotowania:
Ser halloumi posyp mielonymi pistacjami, włóż do piekarnika nagrzanego do 150 st. C i powoli piecz. Czerwoną kapustę posiekaj w cienkie paski, cebulę w piórka. Rozgrzej masło, wrzuć cebulę, potem kapustę i suszone żurawiny. Chwilę smaż podlewając sokiem jabłkowym i duś na wolnym ogniu, aż kapusta zmięknie. Dopraw solą i pieprzem, dla lepszego smaku możesz dodać też odrobinę miodu. Jabłko pokrój w kostkę, przesmaż na maśle, podlej sokiem jabłkowym i dodaj szafran. Delikatnie duś, aby jabłko zmiękło. Wyciśnij sok z pomarańczy. Cukier rozpuść w garnku i zrób karmel, wlej wyciśnięty sok z pomarańczy i redukuj, aż zgęstnieje. Dodaj odrobinę śmietany i musztardę gorczycową, dopraw do smaku solą i pieprzem . Na talerzu połóż ser i kapustę, polej sosem pomarańczowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki