Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cykoria faszerowana fetą

Autor
A A A
  • Cykoria faszerowana fetą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Cykoria faszerowana fetą - składniki:
Cykoria faszerowana fetą - sposób przygotowania: Cykorie oczyść ze zwiędłych liści, odkrój ściemniałą nasadę, blanszuj w posolonym wrzątku przez 1-2 minuty, odsącz i ostudź. Ser zmiksuj z jogurtem, dodaj oliwki i bazylię, dopraw pieprzem. Farsz serowy wsuwaj między rozchylone liście cykorii (jak największą ilość). Dno żaroodpornego naczynia wysmaruj łyżką oliwy. Ułóż cykorie, posyp startym żółtym serem, skrop łyżką oliwy, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. C. Piecz około 15 minut.

Informacje o Cykoria faszerowana fetą

  • Menu dnia - szybkie i chrupiące

    Menu dnia - szybkie i chrupiące

    pożywną przekąskę. Zobacz przepis na cykorię faszerowaną fetą 1 laska wanilii 2 łyżki cukru 1 szklanka wody 45-50 dag (2 szklanki) owoców egzotycznych: ananas, mango, papaja, kiwi - dowolna ulubiona kombinacja Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 100 g gęstego naturalnego jogurtu sok z 1 cytryny 2

  • Feta na 9 sposobów

    Feta na 9 sposobów

    , cukinie lub pieczarki, a także pierś z kurczaka. Cykoria faszerowana fetą 6-8 cykorii 1 opakowanie sera feta (około 270 g) 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki pokrojonych oliwek 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżki oliwy 2 łyżki startego żółtego sera pieprz Cykorie oczyść ze zwiędłych liści

  • Faszerowane warzywa

    Faszerowane warzywa

    nieco zmielonych lub drobno posiekanych orzechów włoskich. Zamiast fety, cykorię możesz faszerować na przykład serem kozim. Cykoria faszerowana fetą 6-8 cykorii 1 opakowanie sera feta (około 270 g) 1/2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki pokrojonych oliwek 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżki