Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami

Autor
A A A
  • Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami - składniki:
Roladka z soli z bazylią i suszonymi pomidorami - sposób przygotowania: Filety z soli ułóż na plastikowej folii i delikatnie je rozbij. Posmaruj winegretem z bazylią i dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Następnie ułóż wzdłuż suszone pomidory i kapary, zawiń w folię, wiążąc na końcach roladkę. Ugotuj roladki w piecu konwekcyjnym w temp. 100 st. C przez 7 minut lub ugotuj w wodzie bez przypraw, wkładając roladki do garnka i zalewając je wrzącą wodą. Doprowadź do wrzenia, wyłącz i pozostaw roladki w wodzie do wystudzenia.