Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dorsz w cieście francuskim z sosem z kurek

Autor
A A A
  • Dorsz w cieście francuskim z sosem z kurek

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Dorsz w cieście francuskim z sosem z kurek - składniki:
Dorsz w cieście francuskim z sosem z kurek - sposób przygotowania: Dorsza przypraw solą i białym pieprzem. Cebulę pokrój w piórka i usmaż na maśle i oleju z dużą ilością majeranku. Tak przygotowane składniki zawiń w ciasto francuskie i ułóż w metalowej foremce. Ciasto posmaruj białkiem. Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz ok. 15 minut. Przygotuj sos: usmaż na oleju na patelni pokrojonego w kostkę pora, następnie dodaj wędzony boczek, a po chwili blanszowane kurki. Pod koniec smażenia podlej sos śmietaną, przypraw solą i czarnym pieprzem i dorzuć posiekaną natkę pietruszki. Upieczony filet pokrój w grube plastry i ułóż na sosie z kurek. Udekoruj gałązką świeżego majeranku.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia