Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym
Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym - składniki:
Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym - sposób przygotowania:
Filet z łososia zamarynuj w pieprzu cytrynowym i soli i wstaw do lodówki na pół godziny, następnie piecz 7-8 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
Ananasa pokrój w cząstki i smaż na niewielkiej ilości masła, po chwili podlej sokiem ze świeżych pomarańczy, dodaj drobno pokrojoną chili, świeży tarty imbir i miód. Całość zredukuj, na koniec przyprawiając grubo mielonym pieprzem i dodając masło, aby uzyskać konsystencję sosu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki