Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym

Autor
A A A
  • Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym - składniki:
Łosoś z ananasem duszonym w pikantnym sosie pomarańczowo-imbirowym - sposób przygotowania: Filet z łososia zamarynuj w pieprzu cytrynowym i soli i wstaw do lodówki na pół godziny, następnie piecz 7-8 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Ananasa pokrój w cząstki i smaż na niewielkiej ilości masła, po chwili podlej sokiem ze świeżych pomarańczy, dodaj drobno pokrojoną chili, świeży tarty imbir i miód. Całość zredukuj, na koniec przyprawiając grubo mielonym pieprzem i dodając masło, aby uzyskać konsystencję sosu.