Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto pierogowe

Autor
A A A
  • Ciasto pierogowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ciasto pierogowe - składniki:
Ciasto pierogowe - sposób przygotowania: Ciasto podstawowe: Przesiej mąkę na stolnicy, zrób kopczyk, wsyp odrobinę soli i stopniowo wlewając wodę, wyrabiaj ciasto. Gdy jest gładkie i elastyczne, rozwałkuj (na 2-3 mm), podsypując na stolnicy mąkę. Wytnij szklanką kółka albo pokrój na kwadraty. Ciasto na pierogi zaparzane: Przesiej mąkę na stolnicy, zrób kopczyk, wsyp szczyptę soli i stopniowo wlewając gorącą wodę, wyrabiaj ciasto (początkowo użyj łyżki, ponieważ wyrabiana masa jest bardzo gorąca). Gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne, rozwałkuj (na 2-3 mm), podsypując na stolnicy mąkę. Wytnij szklanką kółka albo pokrój na kwadraty.

Informacje o Ciasto pierogowe

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    , sporą ilością pieprzu oraz przyprawą do zup. Rozwałkuj ciasto pierogowe, wytnij szklanką kółka, pośrodku każdego ułóż porcję farszu. Sklej pierogi, ugotuj je w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju. Przed podaniem możesz odsmażyć pierogi na maśle lub tłuszczu wytopionym z boczku. Źródło: Nowa

  • Obiad na dziś - prosto z Litwy

    Obiad na dziś - prosto z Litwy

    rozgrzej masło, podsmaż cebulę i dodaj ją do mięsa. Masę przypraw porządnie solą i pieprzem, wymieszaj z majerankiem i bulionem. Wyrabiaj tak długo, aż będzie jednolita i elastyczna, niezbyt ścisła, ale też i nie płynna. Zagnieć ciasto pierogowe z mąki, jajka, szczypty soli i odpowiedniej ilości ciepłej

  • Kulinarny niezbędnik - przepisy na ciasta, które warto znać!

    Kulinarny niezbędnik - przepisy na ciasta, które warto znać!

    temu będzie bardziej elastyczne. Jeśli nie masz pomysłu na nadzienie, sprawdź przepisy na pierogi z naszej bazy. Ciasto pierogowe bez jajek 2 szklanki dobrej mąki (np. typ 480 lub 500) ok. 1/2 szklanki gorącej wody łyżeczka oleju ewentualnie szczypta soli troszkę mąki do podsypywania Mąkę

  • Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    przygotowywać grzyby? Dietetyk odpowiada Znudziły ci się pierogi z kapustą i grzybami? Oto doskonały zamiennik! Przepis na ciasta pierogowe znajdziesz na przykład tutaj . Pierogi nadziewane kurkami (Przepis dla 4 osób) 1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody 200 g białego sera 200 g świeżych kurek

  • Rodzinny przepis [WYNIKI KONKURSU]

    Rodzinny przepis [WYNIKI KONKURSU]

    pierogi (duuuużo pierogów), robimy razem. Nasze pierogowe nadzienia to mistrzostwo. Potrafimy smakowitością zaskoczyć gości, a niejednokrotnie również i siebie. Pierogi z suszonymi śliwkami, orzechami, czekoladą Składniki Ciasto pierogowe 2 szklanki mąki + do podsypania; 1 łyżeczka oleju; 1 roztrzepane

  • Obiad na słodko! (8 przepisów)

    Obiad na słodko! (8 przepisów)

    Czy może być coś lepszego niż połączenie delikatnego smaku malin, miękkiego ciasta pierogowego i chmurki bitej śmietany albo jogurtu? W kolejnych slajdach postaramy się przekonać, że tak. Jednak poprzeczkę ustawiliśmy bardzo wysoko już na starcie... Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka

  • Domowe menu dnia z szarlotką na kruchym spodzie

    Domowe menu dnia z szarlotką na kruchym spodzie

    składników na ciasto pierogowe. Pierogi z farszem mięsnym ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 200 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody Farsz: 500 g ugotowanego i zmielonego mięsa z rosołu 500 g mielonego mięsa wołowego (surowego) 1 duża cebula 1

  • Znaj ziemniaki! Różne odmiany mają różne przeznaczenie

    Znaj ziemniaki! Różne odmiany mają różne przeznaczenie

    w kostkę, czosnek w plastry. Wszystko smażymy na patelni, cały czas mieszając, dodajemy sól pieprz i majeranek. Tak przygotowaną masę pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto  na pierogi. Ciasto pierogowe rozwałkowujemy na cienkie placki następnie układamy nasz farsz i zwijamy w