Ciasto pierogowe
- Ciasto podstawowe: mąka pszenna
- zimna woda
- szczypta soli
- Ciasto na pierogi zaparzane: mąka pszenna
- gorąca woda
- szczypta soli
Informacje o Ciasto pierogowe
-
Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]
, sporą ilością pieprzu oraz przyprawą do zup. Rozwałkuj ciasto pierogowe, wytnij szklanką kółka, pośrodku każdego ułóż porcję farszu. Sklej pierogi, ugotuj je w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju. Przed podaniem możesz odsmażyć pierogi na maśle lub tłuszczu wytopionym z boczku. Źródło: Nowa
-
Obiad na dziś - prosto z Litwy
rozgrzej masło, podsmaż cebulę i dodaj ją do mięsa. Masę przypraw porządnie solą i pieprzem, wymieszaj z majerankiem i bulionem. Wyrabiaj tak długo, aż będzie jednolita i elastyczna, niezbyt ścisła, ale też i nie płynna. Zagnieć ciasto pierogowe z mąki, jajka, szczypty soli i odpowiedniej ilości ciepłej
-
Kulinarny niezbędnik - przepisy na ciasta, które warto znać!
temu będzie bardziej elastyczne. Jeśli nie masz pomysłu na nadzienie, sprawdź przepisy na pierogi z naszej bazy. Ciasto pierogowe bez jajek 2 szklanki dobrej mąki (np. typ 480 lub 500) ok. 1/2 szklanki gorącej wody łyżeczka oleju ewentualnie szczypta soli troszkę mąki do podsypywania Mąkę
-
Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!
przygotowywać grzyby? Dietetyk odpowiada Znudziły ci się pierogi z kapustą i grzybami? Oto doskonały zamiennik! Przepis na ciasta pierogowe znajdziesz na przykład tutaj . Pierogi nadziewane kurkami (Przepis dla 4 osób) 1 kg ciasta pierogowego z mąki i wody 200 g białego sera 200 g świeżych kurek
-
Rodzinny przepis [WYNIKI KONKURSU]
pierogi (duuuużo pierogów), robimy razem. Nasze pierogowe nadzienia to mistrzostwo. Potrafimy smakowitością zaskoczyć gości, a niejednokrotnie również i siebie. Pierogi z suszonymi śliwkami, orzechami, czekoladą Składniki Ciasto pierogowe 2 szklanki mąki + do podsypania; 1 łyżeczka oleju; 1 roztrzepane
-
Obiad na słodko! (8 przepisów)
Czy może być coś lepszego niż połączenie delikatnego smaku malin, miękkiego ciasta pierogowego i chmurki bitej śmietany albo jogurtu? W kolejnych slajdach postaramy się przekonać, że tak. Jednak poprzeczkę ustawiliśmy bardzo wysoko już na starcie... Pierogi z malinami 500 g mąki pszennej 2 jajka
-
Domowe menu dnia z szarlotką na kruchym spodzie
składników na ciasto pierogowe. Pierogi z farszem mięsnym ciasto na pierogi: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki oleju lub rozpuszczonego masła 200 ml ciepłej (ale nie gorącej) wody Farsz: 500 g ugotowanego i zmielonego mięsa z rosołu 500 g mielonego mięsa wołowego (surowego) 1 duża cebula 1
-
Znaj ziemniaki! Różne odmiany mają różne przeznaczenie
w kostkę, czosnek w plastry. Wszystko smażymy na patelni, cały czas mieszając, dodajemy sól pieprz i majeranek. Tak przygotowaną masę pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Ciasto pierogowe rozwałkowujemy na cienkie placki następnie układamy nasz farsz i zwijamy w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki