Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki z dynią

Autor
A A A
  • Krewetki z dynią

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krewetki z dynią - składniki:
Krewetki z dynią - sposób przygotowania: Dynię pokrój w 1-cm kostkę. Krewetki, jeśli są mrożone, wrzuć na chwilę do wrzącej wody. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj w całości nieobrany czosnek. Dołóż dynię i podlej małą ilością bulionu warzywnego. Po ok.4 min dodaj na patelnię krewetki (uprzednio odcedzając z wody), podlej białym winem. Dodaj świeży rozmaryn, pieprz biały i sól do smaku. Całość duś przez kolejne 4 minuty, podlewając delikatnie bulionem. Zwróć uwagę, aby dynia była al dente. Na koniec wyjmij z patelni czosnek. Wszystko wyłóż na talerz i udekoruj natką pietruszki. Uwaga! Jeśli w przepisie nie jest podane inaczej, krewetki są świeże, nie mrożone. Jeśli masz tylko mrożone, to najpierw je rozmroź
Krewetki w kokosowej panierce