Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki z fasolką szparagową i pieczarkami

Autor
A A A
  • Krewetki z fasolką szparagową i pieczarkami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Krewetki z fasolką szparagową i pieczarkami - składniki:
Krewetki z fasolką szparagową i pieczarkami - sposób przygotowania: Obierz krewetki z pancerza, usuń głowę oraz jelitko. Pieczarki oczyść i pokroimy w plasterki, fasolkę przycinamy na równą długość, liście winogron odsączamy z zalewy i osuszamy. Blanszujemy fasolkę w osolonej wodzie i odcedzamy. Na roztopionym maśle czosnkowym podsmażamy krewetki na różowy kolor, następnie wykładamy je na papierowy ręcznik żeby usunąć nadmiar tłuszczu. Podsmażamy pieczarki a następnie blanszowaną wcześniej fasolkę. Na talerzu układamy w szeregu około 12 szt fasolki, na nich warstwę pieczarek, następnie kolejne 12 szt. fasolki. Podsmażamy na maśle pomidorka, a na oliwie pomace liście winogron. Na brzegach dania układamy po jednym liściu a na środku pomidorek. Na wierzchu wykładamy 3 szt. krewetek (na porcję). Całość skrapiamy obficie wcześniej przygotowanym sosem. Uwaga! Jeśli w przepisie nie jest podane inaczej, krewetki są świeże, nie mrożone. Jeśli masz tylko mrożone, to najpierw je rozmroź.
Krewetki w kokosowej panierce