Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasteczka cukrowe

Autor
A A A
  • Ciasteczka cukrowe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Ciasteczka cukrowe - składniki:
Ciasteczka cukrowe - sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasta zagnieć niezbyt długo, bo będzie twarde. Zagniecione ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny (tak przygotowane ciasto możesz przechowywać w lodówce do tygodnia). Po schłodzeniu ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm. Foremkami wycinaj serduszka. Piekarnik nagrzej do 170 st. C (termoobieg 150 st. C). Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posyp cukrem i wstaw do nagrzanego piekarnika na mniej więcej 10 minut lub do czasu zrumienienia.

Informacje o Ciasteczka cukrowe

  • Smakowite podarunki, czyli co zabrać na przyjęcie?

    łatwe do wykonania i jednocześnie bardzo smaczne. Jeśli nie masz foremek do wycinania, zastąp je zwykłą szklanką lub kieliszkiem. Oprócz cukru, ciasteczka możesz także posypać na przykład makiem czy sezamem. Ciasteczka cukrowe 200 g zimnego masła pokrojonego w małe kawałki 3/4 szklanki cukru 2