Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Halibut z chipsami ziemniaczanymi na puree dyniowym z sezamem i sosem z mango

Autor
A A A
  • Halibut z chipsami ziemniaczanymi na puree dyniowym z sezamem i sosem z mango

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Halibut z chipsami ziemniaczanymi na puree dyniowym z sezamem i sosem z mango - składniki:
Halibut z chipsami ziemniaczanymi na puree dyniowym z sezamem i sosem z mango - sposób przygotowania: Halibuta osusz, oprósz solą, pieprzem i mąką, na wierzch ułóż bardzo cienkie plastry ziemniaka i posmaruj rozmąconym żółtkiem z mlekiem. Piecz ok. 10 min. w temperaturze 180 st. C. Upieczoną dynię zmiksuj z puree ziemniaczanym, dopraw solą i pieprzem, podgrzewaj z dodatkiem masła. Cukier rozpuść na patelni, zalej sokiem z limonki i zredukuj. Pod koniec dodaj odrobinę schłodzonego masła i pokrojone w kostkę mango. Całość oprósz prażonym sezamem.
Zwiastun jesieni: krem z dyni