Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Diabeł morski (manta) z sosem z białej czekolady
Diabeł morski (manta) z sosem z białej czekolady - składniki:
Diabeł morski (manta) z sosem z białej czekolady - sposób przygotowania:
Filety oczyść z błon, przypraw solą i obsmaż. Zdejmij z patelni i wstaw na 5 minut do piekarnika o temp. 160 st. C. Na patelni po smażeniu ryby, na maśle zeszklij szalotkę i dodaj mąkę. Powstałą zasmażkę rozprowadź sokiem z cytryny i bulionem rybnym. Powstały sos zdejmij z ognia i wkręć w niego po kawałku pokruszoną czekoladę, dodaj trybułę i rozlej sos po talerzu. Cukinię pokrój w plastry i obsoteruj (szybko przesmaż na złoty kolor). Połóż cukinię na sosie, a na to filety ryby.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki