Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Deser czekoladowo-orzechowy podawany z karmelizowanymi wiśniami
Deser czekoladowo-orzechowy podawany z karmelizowanymi wiśniami - składniki:
Deser czekoladowo-orzechowy podawany z karmelizowanymi wiśniami - sposób przygotowania:
Przygotuj blaty orzechowe: ubij białko z cukrem i stopniowo dosyp, ciągle mieszając, zmielone orzechy. Rozsmarować bardzo cienko na silpacie (lub papierze do pieczenia) i opiecz w temp. 190 st C. Na ciepło wytnij odpowiednie kształty.
Przygotuj mus czekoladowy: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, ubij śmietankę i delikatnie wymieszaj ją z rozpuszczoną czekoladą.
Przygotuj wiśnie: na średnim ogniu, na suchą patelnię wysyp cukier i skarmelizuj go. Następnie dodaj wiśnie i dalej podsmażaj i dalej podsmażaj aż puszczą sok i będą rozmrożone-usmażone, na koniec dopraw likierem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki