Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Owocowe risotto z czekoladą

Autor
A A A
  • Owocowe risotto z czekoladą

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Owocowe risotto z czekoladą - składniki:
  • 1 szklanka ryżu do risotto
  • 1 kieliszek niemieckiego wina riesling
  • 2 szklanki mleka
  • 1 laska cynamonu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 100 g tartej czekolady
  • 4 łyżki miodu
  • 1 obrane kiwi
  • 4 łyżki nasion granatu
  • kulki z papai
Owocowe risotto z czekoladą - sposób przygotowania: Ryż ugotowany na pół twardo zalej winem, dodaj cynamon oraz gwiazdkę anyżu i gotuj, cały czas mieszając, do zredukowania wina. Całość zalej mlekiem i gotuj, aż ryż będzie miękki. Dodaj miód i na końcu czekoladę. Risotto na talerzach udekoruj owocami.

Informacje o Owocowe risotto z czekoladą

  • Menu dnia z egzotycznym risotto

    Menu dnia z egzotycznym risotto

    serowe Risotto na słodko w wykwintny sposób zastąpi polskie danie, znane ze stołówek: ryż z jabłkiem. Na szczęście jest równie łatwe w wykonaniu. W tym przepisie najważniejsze są przyprawy i czekolada. Owoce można zastąpić cytrusami lub mango. Owocowe risotto z czekoladą 1 szklanka ryżu do risotto 1

  • Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    Czekolada i owoce - doskonałe połączenie

    także na słodko. Aromatyczne przyprawy, egzotyczne owoce, białe wino i czekolada - gwarantują dużo smaku. Owocowe risotto z czekoladą 1 szklanka ryżu do risotto 1 kieliszek niemieckiego wina riesling 2 szklanki mleka 1 laska cynamonu 1 gwiazdka anyżu 100 g tartej czekolady 4 łyżki miodu 1