Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z grzybami

Autor
A A A
  • Tagliatelle z grzybami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Tagliatelle z grzybami - składniki:
Tagliatelle z grzybami - sposób przygotowania: Przygotuj makaron: wszystkie składniki wyrób, zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Po tym czasie ciasto rozwałkuj na cienkie płaty, które potnij w 5-mm długie paski i wysusz. Na trzy osoby potrzebujesz ciasta z blisko 200 g mąki. Makaron ugotuj al dente. Przygotuj sos: Na połowie masła podsmaż posiekane ząbki czosnku, dodaj grzyby. Kiedy grzyby zaczną się smażyć, wlej wino i odparuj alkohol. Dolej śmietankę i lekko zredukuj sos (odparuj nadmiar płynu). Do sosu dodaj ugotowany makaron. Połącz makaron z sosem, dodaj resztę masła (dzięki temu sos gęstnieje i staje się kremowy). Dodaj posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj i od razu podawaj, posypując danie startym serem.

Informacje o Tagliatelle z grzybami

  • Menu dnia z błyskawicznymi ciastkami

    Menu dnia z błyskawicznymi ciastkami

    samodzielnie przygotować makaron tagliatelle. Jeśli jednak nie masz czasu, możesz użyć dobrego, gotowego makaronu. Zobacz przepis na tagliatelle z grzybami FISSLER Proline Tarka do sera Talerz kwadratowy 21cm 96474 Brabantia Garnek Vision 300... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny

  • Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    . Przelej ponownie do garnka, dolej mleko i powoli doprowadź do wrzenia. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami. Autor przepisu: Tomek Woźniak Zamiast przygotowywać makaron własnoręcznie, możesz także skorzystać z gotowego. Oprócz tagliatelle możesz użyć fussili (świderków) lub penne. Tagliatelle

  • Grzyby na 5 sposobów. Przepisy na jesienne dania z grzybami

    Grzyby na 5 sposobów. Przepisy na jesienne dania z grzybami

    sprawdzi się makaron penne, tagliatelle czy pappardelle. Przygotowując tego typu potrawę, dodajemy składniki według uznania, należy jednak pamiętać, że to grzyby odgrywają tu główną rolę. Aby wydobyć z nich głębię smaku, postawmy na dużą ilość przypraw. Tagliatelle z grzybami i