Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos tuńczykowy z chili
Sos tuńczykowy z chili - składniki:
Sos tuńczykowy z chili - sposób przygotowania:
Przygotuj sos tuńczykowy: na patelni rozgrzej 2 i 1/2 łyżki oliwy, wrzuć posiekane anchois (możesz dodać także trochę oliwy z anchois) i chili. Smaż na małym ogniu 3 minuty. Dodaj osączonego tuńczyka, rozdrobnij większe kawałki widelcem, dopraw pieprzem. Makaron wrzuć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 1/2 łyżki oliwy. Ugotuj al dente. Osączony makaron wymieszaj z sosem tuńczykowym i posiekaną natką. Przed podaniem posyp grubo mielonym pieprzem.
Informacje o Sos tuńczykowy z chili
-
Obiad z włoskim deserem
- proponujemy sos z chili, anchois i czosnkiem. Sos tuńczykowy z chili 400 g makaronu penne 3 łyżki oliwy 50 g anchois 2 posiekane ząbki czosnku 1 papryczka chili (oczyszczona z nasion i posiekana) 200 g tuńczyka w oliwie pęczek natki sól grubo mielony pieprz Przygotuj sos tuńczykowy: na patelni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki