Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sos tuńczykowy z chili

Autor
A A A
  • Sos tuńczykowy z chili

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Sos tuńczykowy z chili - składniki:
Sos tuńczykowy z chili - sposób przygotowania: Przygotuj sos tuńczykowy: na patelni rozgrzej 2 i 1/2 łyżki oliwy, wrzuć posiekane anchois (możesz dodać także trochę oliwy z anchois) i chili. Smaż na małym ogniu 3 minuty. Dodaj osączonego tuńczyka, rozdrobnij większe kawałki widelcem, dopraw pieprzem. Makaron wrzuć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 1/2 łyżki oliwy. Ugotuj al dente. Osączony makaron wymieszaj z sosem tuńczykowym i posiekaną natką. Przed podaniem posyp grubo mielonym pieprzem.

Informacje o Sos tuńczykowy z chili

  • Obiad z włoskim deserem

    Obiad z włoskim deserem

    - proponujemy sos z chili, anchois i czosnkiem. Sos tuńczykowy z chili 400 g makaronu penne 3 łyżki oliwy 50 g anchois 2 posiekane ząbki czosnku 1 papryczka chili (oczyszczona z nasion i posiekana) 200 g tuńczyka w oliwie pęczek natki sól grubo mielony pieprz Przygotuj sos tuńczykowy: na patelni