Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem chrzanowy ze smażonymi ziemniakami i chrupiącym bekonem

Autor
A A A
  • Krem chrzanowy ze smażonymi ziemniakami i chrupiącym bekonem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Krem chrzanowy ze smażonymi ziemniakami i chrupiącym bekonem - składniki:
Krem chrzanowy ze smażonymi ziemniakami i chrupiącym bekonem - sposób przygotowania: Na rozgrzanym maśle podsmaż włoszczyznę, podlej białym winem, a następnie dodaj do gotującego się bulionu. Całość gotuj, dodając chrzan oraz czosnek. Gdy warzywa będą miękkie, zabiel zupę śmietaną, dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem, a następnie dokładnie zmiksuj i przecedź przez sito. Przed podaniem do zupy dodaj rozkłócone żółtko oraz podsmażone na maśle ziemniaki z boczkiem i majerankiem.