Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa szpinakowa z puree ziemniaczano-selerowym z sadzonym jajkiem kury zielononóżki

Autor
A A A
  • Zupa szpinakowa z puree ziemniaczano-selerowym z sadzonym jajkiem kury zielononóżki

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa szpinakowa z puree ziemniaczano-selerowym z sadzonym jajkiem kury zielononóżki - składniki:
Zupa szpinakowa z puree ziemniaczano-selerowym z sadzonym jajkiem kury zielononóżki - sposób przygotowania: Przygotuj puree: obrane ziemniaki i seler ugotuj do miękkości w mleku z czosnkiem, odcedź, ostudź i przetrzyj przez gęste sito. Boczek wędzony pokrój w drobną kostkę i delikatnie przysmaż na oleju rzepakowym, dodaj liście szpinaku z czosnkiem, podlej winem i zredukuj (odparuj). Następnie dodaj wywar, śmietanę, chleb i gotuj ok.10 min na małym ogniu. Zupę zmiksuj blenderem, przetrzyj przez sito i przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na oleju usmaż jajka sadzone (żółtko nie może być ścięte). Puree podgrzej i przypraw, ułóż je na środku talerza, dookoła oblej zupą, a na puree ułóż jajko.
Faszerowane jaja w skorupkach