Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych
Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych - składniki:
Warmińska zupa z suszonych grzybów i ogórków kiszonych - sposób przygotowania:
Grzyby suszone ugotuj, odcedź i pokrój w kosteczkę. Wywar z grzybów zachowaj. Cebulę i pora pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj obrane ze skóry i pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz pokrojone w kosteczkę warzywa z włoszczyzny. Całość po podsmażeniu zalej bulionem. Gotuj, aż warzywa korzeniowe będą miękkie, dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i wywarem z grzybów. Na koniec dodaj pokrojoną natkę pietruszki.
- 150 g suszonych grzybów
- 200 g kiszonych ogórków
- 500 g bulionu
- 300 g włoszczyzny
- 100 g białej cebuli
- 100 g pora (białej części)
- 200 g śmietany 30 proc.
- 100 g natki pietruszki
- 50 g oleju
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki