Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa krem warzywny
Zupa krem warzywny - składniki:
Zupa krem warzywny - sposób przygotowania:
Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Podgrzej masło z oliwą i podsmaż na nich wszystkie warzywa, cały czas mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Kiedy warzywa będą delikatnie rumiane, podlej rosołem i duś pod przykryciem, aż ziemniaki będą miękkie. Odłóż kilka łyżek warzyw, a resztę zmiksuj na gładką masę.
Przełóż do garnka, dolej rosół do otrzymania ulubionej konsystencji, dopraw do smaku i zapraw śmietanką. Przy podawaniu do każdej miseczki włożyć trochę odłożonych nie zmiksowanych warzyw.
Rada: wersja dla dorosłych: dopraw Tabasco i posyp tartym parmezanem.
Informacje o Zupa krem warzywny
-
Menu dnia z rozkosznymi naleśnikami
Pomysł na wykorzystanie mrożonych warzyw. Zamiast podawać je jako jarzynkę do dania głównego, zamień je w pyszną zupę-krem. Gotowy krem warzywny podawaj z grzankami, pieczywem czosnkowym lub groszkiem ptysiowym. Zobacz przepis na Zupę krem warzywny Te pikantne ciasteczka będą znakomitym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki