Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego

Autor
A A A
  • Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego - składniki:
Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego - sposób przygotowania: Najwyższej jakości filety z tuńczyka i łososia dokładnie oczyść, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Używając noża do ryb, pokrój łososia i tuńczyka w plastry o grubości 5 mm i ułóż je na talerzu. Podawaj z plastrami marynowanego imbiru, puszystym chrzanem wasabi, obraną i pokrojoną w słupki białą rzepą oraz słodkim sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.