Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pikantne skrzydełka z chili

Autor
A A A
  • Pikantne skrzydełka z chili

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Gazeta

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pikantne skrzydełka z chili - składniki:
  • 24 duże skrzydełka kurczaka
  • Na marynatę: 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki sambal oelek
  • 1 szklanka pikantnego keczupu
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
Pikantne skrzydełka z chili - sposób przygotowania: Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksuj i dopraw do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka natnij na zgięciu i marynuj ok. 4-6 godz. Tak przygotowane piecz 20 minut na grillu lub ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 st. C (skrzydełka przygotowywane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem obgotujesz je przez ok. 20 minut).