Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brzoskwiniowe tosty francuskie

Autor
A A A
  • Brzoskwiniowe tosty francuskie

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Czas przygotowania: do 30 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Brzoskwiniowe tosty francuskie - składniki:
Brzoskwiniowe tosty francuskie - sposób przygotowania: 4 połówki brzoskwiń pokrój na cienkie plasterki. W plastrach chałki ostrym nożem wytnij kieszonkę (dlatego kromki muszą być takie grube) i w tę kieszonkę delikatnie włożyć plasterki brzoskwiń. Mleko i jajka roztrzep z cynamonem i cukrem waniliowym. Zmocz z obydwu stron nadziane plastry chałki w mleku z jajkiem. Uważaj, żeby ich nie trzymać w mleku zbyt długo, bo chałka za bardzo rozmięknie. Na patelni rozgrzej masło i usmaż kromki na złoto-brązowy kolor. Podawaj z pozostałymi brzoskwiniami.
Śniadanie prymusów. Tosty z pieczonym jajkiem, ciągnącym się, żółtym serem pod beszamelem

Informacje o Brzoskwiniowe tosty francuskie

  • Zacznij smacznie dzień

    Zacznij smacznie dzień

    przepis na tosty francuskie z cynamonem oraz brzoskwiniowe tosty francuskie Jajka w kokilkach Składniki na 4 porcje: 4 jajka 4 łyżeczki masła 4 łyżki śmietanki kremówki sól i pieprz do smaku 4 tosty, pokrojone w słupki Nagrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Do każdej kokilki nałóż po 1

  • Grzanki, tosty i zapiekanki - nie tylko z serem

    Grzanki, tosty i zapiekanki - nie tylko z serem

    tych tostów możesz przygotować na przykład sos waniliowy (np. z przepisu na kruszonkę z jabłkiem i sosem waniliowym ) lub czekoladowy (patrz: orzechowe pączki z czekoladowym sosem ). Brzoskwiniowe tosty francuskie 1 puszka brzoskwiń 4 kromki chałki o grubości 3 cm 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1

  • Słodki początek dnia

    Słodki początek dnia

    Dobra propozycja na leniwe, niedzielne śniadanie. Do tostów pasują też dżemy i konfitury. Brzoskwiniowe tosty francuskie 1 puszka brzoskwiń 4 kromki chałki o grubości 3 cm 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego) 4 połówki

  • Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    Pewniaki z domowej spiżarni - co warto w niej mieć?

    do pucharków i udekoruj plasterkami brzoskwiń. Nie ma chały, jest ciasto z chałki! Zobacz również inne przepisy z brzoskwiniami z puszki: Sernik na zimno Sernik z brzoskwiniami Sakiewki z brzoskwiniami Brzoskwiniowe tosty francuskie Zupa maślana z owocami Ananas z puszki to dobry