Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szwajcarskie brunsli

Autor
A A A
  • Szwajcarskie brunsli

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Szwajcarskie brunsli - składniki:
Szwajcarskie brunsli - sposób przygotowania: Cukier, mąkę, kakao, cynamon, goździki i migdały wymieszaj w misce. W osobnej misce ubij pianę z dwóch białek. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Lekko przestudzoną wymieszaj z ubitymi wcześniej białkami i 2 łyżkami likieru. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj na jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Za pomocą foremek wytnij ciasteczka i ułóż na papierze do pieczenia. Pozostaw na papierze do wyschnięcia na 5 godzin. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C przez 4-6 minut.