Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szwajcarskie brunsli
Szwajcarskie brunsli - składniki:
Szwajcarskie brunsli - sposób przygotowania:
Cukier, mąkę, kakao, cynamon, goździki i migdały wymieszaj w misce. W osobnej misce ubij pianę z dwóch białek. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Lekko przestudzoną wymieszaj z ubitymi wcześniej białkami i 2 łyżkami likieru. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj na jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Za pomocą foremek wytnij ciasteczka i ułóż na papierze do pieczenia. Pozostaw na papierze do wyschnięcia na 5 godzin. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C przez 4-6 minut.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki