Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami
Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami - składniki:
Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami - sposób przygotowania:
Śliwki namocz w wodzie i rozgotuj na gęstą papkę. Przetrzyj przez sito lub zmiksuj. Migdały zalej gorącą wodą, odczekaj chwilę i usuń skórkę. Pokrój w piórka i dodaj do przetartych śliwek. Sos dopraw cukrem i pieprzem, dodaj kilka łyżek oleju. Jeśli jest za mało kwaśny, dodaj sok z cytryny. Śledzie z beczki namocz w mleku przez noc. Podziel filety na porcje (ok. 4 cm). Układaj ciasno w słoiku, przekładając sosem śliwkowym. Wstaw do lodówki, najlepsze będą po dwóch-trzech dniach od przygotowania.
Informacje o Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami
-
Śledź - król polskiego morza na wigilijnym stole
suszonymi lub świeżymi owocami. Pomysłów na podanie śledzia - jak widać - jest bardzo wiele, prezentujemy kilka możliwości: Tatar ze śledzia Śledzie z suszonymi śliwkami i migdałami Śledzie z rodzynkami Śledź smażony podany na risotto z pęczaku Śledzie korzenne
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki