Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś z pesto z rukoli

Autor
A A A
  • Łosoś z pesto z rukoli

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Łosoś z pesto z rukoli - składniki:
Łosoś z pesto z rukoli - sposób przygotowania: Filet z łososia pokrój na ok. 7 cm paski (lub w romby), posyp solą i pieprzem. Blachę wysmaruj oliwą, ułóż na niej filety z łososia, podlej dwiema łyżkami białego wytrawnego wina. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp 180 st. C przez ok.15 minut. Przygotuj pesto z rukoli: do miksera włóż umyte i osuszone liście rukoli (kilka zostaw do dekoracji) z dwiema kostkami lodu (dzięki temu pesto zachowa kolor), oliwę, orzechy i sól do smaku. Wszystko zmiksuj do uzyskania kremowej konsystencji. Na talerzu rozprowadź pesto, ułóż na nim upieczone porcje łososia. Udekoruj odłożonymi listkami rukoli i kremem balsamicznym.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty

Informacje o Łosoś z pesto z rukoli

  • Menu dnia ze smakowitym łososiem

    Menu dnia ze smakowitym łososiem

    włoskie. Zobacz przepis na łososia z pesto z rukoli. Czasem diabeł tkwi w ...prostocie! Ten prosty delikatny, kremowy sernik przypadnie do gustu miłośnikom serowych wypieków. Zobacz przepis na pyszny sernik kremowy . Sernik czekoladowy z malinami