Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Błyskawiczna ryba po grecku

Autor
A A A
  • Błyskawiczna ryba po grecku

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Błyskawiczna ryba po grecku - składniki:
Błyskawiczna ryba po grecku - sposób przygotowania: Rozmroź rybę (skrop sokiem z cytryny, rozmrozi się szybciej). W tym czasie na łyżce oleju przesmaż posiekaną cebulę. Odciśnij marchew i seler z zalewy. W garnku połącz marchew i seler z cebulą, dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw papryką, solą i pieprzem, dolej tyle wody, by była odpowiednia gęstość. Rozmrożoną rybę osusz ręcznikiem papierowym posyp solą i pieprzem, usmaż na pozostałym oleju. Gotową przełóż do garnka z sosem warzywnym. Przestudź i wstaw do lodówki.