Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

Autor
A A A
  • Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach - składniki:
Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach - sposób przygotowania: Z masła, siekanych orzechów oraz bułki przygotuj masę, wstaw do lodówki. Usmaż filet z sandacza na oleju sojowym. Po schłodzeniu masę rozwałkuj na płatki o grubości około 0,5 cm i ułóż na usmażonej rybie. Tak przygotowaną rybę wstaw do zapieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Zapiekaj maksymalnie 2 minuty. Przygotuj sos: wlej wino do rondelka, dodaj miód i połowę wiśni. Gotuj około 10 min, a następnie zmiksuj. Ponownie przełóż do rondelka, dodaj pozostałe wiśnie i zagotuj. Pośrodku talerza ułóż wiśnie, na nich zapieczoną rybę, wokół polej sosem.
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]