Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem
Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem - składniki:
Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem - sposób przygotowania:
Umyte, oczyszczone i osuszone ryby pokrój w kostkę, rozłóż na blasze, skrop trzema łyżkami oliwy z oliwek, oprósz pieprzem cytrynowym. Wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C, wyjmij i wystudź.Na dwóch łyżkach oliwy i łyżce masła podsmaż borowiki z włoszczyzną i czosnkiem. Wlej białe wino, bulion i gotuj, dodając pokrojone suszone pomidory oraz śmietanę. Pod koniec gotowania dodaj kawałki upieczonej wcześniej ryby i posiekany koperek. Zupę dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny.
- 80 g świeżego łososia bez skóry
- 80 g świeżego sandacza bez skóry
- 80 g świeżego dorsza bez skóry
- 100 g włoszczyzny pokrojonej w kostkę
- 50 ugotowanych i pokrojonych w paski borowików
- 1 litr bulionu warzywnego
- 100 ml białego wina wytrawnego
- kilka gałązek posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry
- 100 ml śmietany
- 60 g pomidorów suszonych pokrojonych w paski
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- sok z 1/2 cytryny
- pieprz cytrynowy
- sól
- pieprz czarny świeżo mielony
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki