Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem

Autor
A A A
  • Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem - składniki:
Zupa rybna z suszonymi pomidorami i koperkiem - sposób przygotowania: Umyte, oczyszczone i osuszone ryby pokrój w kostkę, rozłóż na blasze, skrop trzema łyżkami oliwy z oliwek, oprósz pieprzem cytrynowym. Wstaw na 5 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C, wyjmij i wystudź.Na dwóch łyżkach oliwy i łyżce masła podsmaż borowiki z włoszczyzną i czosnkiem. Wlej białe wino, bulion i gotuj, dodając pokrojone suszone pomidory oraz śmietanę. Pod koniec gotowania dodaj kawałki upieczonej wcześniej ryby i posiekany koperek. Zupę dopraw do smaku solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny.