Czekolada na gorąco
Informacje o Czekolada na gorąco
-
Menu dnia
. Możesz go podawać na ciepło, jako danie obiadowe, lub na zimno - jako przekąskę. Zobacz przepis na placek cebulowy . Przy zimowych mrozach, nic nie rozgrzeje tak, jak kubek czekolady na gorąco. Dla urozmaicenia smaku, czekoladę doprawiliśmy szczyptą cynamonu i chili. A jeśli masz ochotę zaszaleć
-
Na ostro
kilka minut. Osuszyć na papierowym ręczniku. Jalapenos są pikantne, toteż dla złagodzenia można podać obok kwaśną śmietanę do maczania. Autor: Agnieszka Kręglicka Taki deser z pewnością zadowoli amatorów ostrych smaków. miłośnicy czekolady mogą sobie natomiast przygotować czekoladę na gorąco z
-
Smakołyki na Dzień Czekolady
domową, aromatyczną czekoladę do picia. Zobacz przepis na czekoladę na gorąco . Mleczna, zawierająca do 50% miazgi kakaowej. Większość czekolad dostępnych na rynku ma w sobie jedynie 20%. Reszta to duża ilość mleka, a co za tym idzie - łagodny smak (do wykorzystania w fondue). Zobacz przepis na
-
Niespodziewani goście? Te produkty warto mieć w spiżarni!
śmietaną lub konfiturą z wiśni. Źródło: Nowa Kuchnia Polska Zobacz również: Czekolada na gorąco Gruszki zapiekane z musem czekoladowym Kawa meksykańska Banany z czekoladą Muffiny czekoladowe Karolina Porcelanowa miseczka - biała w okazje.info Fasola lub ciecierzyca z
-
Gulasz, leczo, langosze - węgierskie inspiracje
lub spirytus Nadzienie: w garnuszku zagotować śmietankę z cukrem, dodać bakalie. Gotować, aż masa zgęstnieje. Pod koniec dodać trochę rumu do smaku. Nadzieniem faszerować naleśniki. Przed podaniem zagrzać je w piekarniku lub na patelni. Sos: rozpuścić czekoladę w gorącej śmietance z masłem. Z żółtek i
-
Niezawodne przepisy na desery w nowej książce Ani Starmach
, to znaczy, że możesz zacząć smażyć pączki. Pączki wrzucaj pojedynczo do tłuszczu i smaż około 5 minut, zależnie od temperatury oleju. Usmażone pączki przekładaj na kawałek papierowego ręcznika, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z cukrem pudrem lub na przykład z czekoladą na gorąco. dla 4-6
-
Ciasta i desery na Dzień Czekolady - 13 przepisów
czekoladę, zalewamy gorącą śmietanką, dodajemy olejek waniliowy, mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Studzimy, mieszając od czasu do czasu. Sernik wyjmujemy z lodówki, ostrożnie zdejmujemy boki tortownicy. Wierzch i boki smarujemy polewą czekoladową, dekorujemy kokosem lub migdałami. Wstawiamy do lodówki
-
Sernik, pascha i nie tylko - twarogowe pyszności na Wielkanoc
wodnej, usuwamy folię. Okrawamy sernik nożem przy brzegach formy, ale go nie wyjmujemy. Kiedy zupełnie wystygnie, wkładamy go do lodówki na noc. Robimy polewę: siekamy czekoladę, zalewamy gorącą śmietanką, dodajemy olejek waniliowy, mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Studzimy, mieszając od czasu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki