Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lody truskawkowo-jogurtowe
Lody truskawkowo-jogurtowe - składniki:
Lody truskawkowo-jogurtowe - sposób przygotowania:
Rozmroź lekko truskawki. Żółtka ubij mikserem na parze z cukrem pudrem (uwaga! jajka, z których są żółtka, powinny być wcześniej dokładnie umyte i sparzone). Po około 10 minutach, nie przerywając ubijania, zdejmij garnek z ubitą, gęstą masą jajeczną i wystudź ją. Dodaj jogurt, wymieszaj delikatnie i wstaw do lodówki. Zmiksuj rozmrożone truskawki i połącz z masą jajeczno-jogurtową. Przełóż do metalowej miseczki, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki. Potem przełóż do zamrażalnika na 3 godziny i zamrażaj, co jakiś czas mieszając (najłatwiej robi się to w maszynce do lodów). Gotowe lody przełóż do pucharków lub salaterek i dowolnie udekoruj.
- 3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 opakowanie mrożonych truskawek
- 5 żółtek
- 3/4 szklanki cukru pudru
Prosty sposób na domowy jogurt. Robi się sam i to bez jogurtownicy
Informacje o Lody truskawkowo-jogurtowe
-
Menu dnia z kremową zupą z zielonymi warzywami
dwie minuty z każdej strony. Podawaj na ciepło z cząstkami cytryny. Autor: Zuzanna Wiciejowska Bardzo łatwy przepis na domowe lody. Bez konserwantów i tłustej śmietany. Lody truskawkowo-jogurtowe 3 szklanki jogurtu naturalnego 1 opakowanie mrożonych truskawek 5 żółtek 3/4 szklanki cukru pudru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki