Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem
Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem - składniki:
Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem - sposób przygotowania:
Świeże pstrągi oczyść z łusek (najlepiej czystym plastikowym druciakiem do mycia naczyń). Wypatrosz i ostrym nożem usuń skrzela oraz oczy. Dokładnie umyj i osusz. Posól i oprósz pieprzem. Do jamy brzusznej włóż koperek i wstaw ryby na 2 godziny do lodówki. Mocno schłodzoną słoninę pokrój w cienkie plastry i zawiń w nie pstrągi. Smaż na suchej patelni. Pod koniec zlej wytopiony tłuszcz i dodaj miód. Powoli karmelizuj na patelni razem ze smażonymi rybami, do uzyskanie żółto brązowego koloru
Informacje o Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem
-
Smaki prosto z gór
boczku. Pstrąg smażony w słoninie glazurowany miodem Składniki: 4 duże potokowe pstrągi 400 g grubej słoniny 4 łyżki miodu lipowego duży pęczek koperku sól, pieprz Świeże pstrągi oczyść z łusek (najlepiej czystym plastikowym druciakiem do mycia naczyń). Wypatrosz i ostrym
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki