Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem

Autor
A A A
  • Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem - składniki:
Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem - sposób przygotowania: Świeże pstrągi oczyść z łusek (najlepiej czystym plastikowym druciakiem do mycia naczyń). Wypatrosz i ostrym nożem usuń skrzela oraz oczy. Dokładnie umyj i osusz. Posól i oprósz pieprzem. Do jamy brzusznej włóż koperek i wstaw ryby na 2 godziny do lodówki. Mocno schłodzoną słoninę pokrój w cienkie plastry i zawiń w nie pstrągi. Smaż na suchej patelni. Pod koniec zlej wytopiony tłuszcz i dodaj miód. Powoli karmelizuj na patelni razem ze smażonymi rybami, do uzyskanie żółto brązowego koloru

Informacje o Pstrąg smażony w słoninie, glazurowany miodem

  • Smaki prosto z gór

    Smaki prosto z gór

    boczku. Pstrąg smażony w słoninie glazurowany miodem Składniki: 4 duże potokowe pstrągi 400 g grubej słoniny 4 łyżki miodu lipowego duży pęczek koperku sól, pieprz Świeże pstrągi oczyść z łusek (najlepiej czystym plastikowym druciakiem do mycia naczyń). Wypatrosz i ostrym