Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ryba z masłem ziołowym

Autor
A A A
  • Ryba z masłem ziołowym

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (13 głosów)

Ryba z masłem ziołowym - składniki:
Ryba z masłem ziołowym - sposób przygotowania: Utrzyj drewnianą łyżką masło z połową natki i szczypiorku. Filety rybne umyj, osusz i podziel na porcje. Skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. W żaroodpornej formie wysmarowanej olejem, ułóż porcje ryby. Posmaruj je połową ziołowego masła i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Gdy masło na rybach się roztopi, wyjmij na chwilę blachę, odwróć ryby, posmaruj resztą masła i piecz jeszcze 10-15 minut, aż ryby będą złociste. Przed podaniem posyp ryby pozostałą natką i szczypiorkiem.

Informacje o Ryba z masłem ziołowym

  • Menu dnia z ziołową rybą

    Menu dnia z ziołową rybą

    ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Domowe, ziołowe masło sprawi, że pieczona ryba będzie niezwykle aromatyczna. Zobacz przepis na rybę z masłem ziołowym Berghoff Patelnia Scala Ind... Patelnia Le Creuset 2012126... Le Creuset

  • Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie

    Szczypiorek, koperek, pietruszka - zielenina na pierwszym planie

    możesz zamrozić i przechowywać do 3 miesięcy. Autor: Zuzanna Wiciejowska Pełną smaku rybę z ziołowym masłem możesz przygotować zarówno w piekarniku, jak i na grillu (aby zbytnio się nie spiekła, w drugim wypadku warto wykorzystać aluminiowe tacki). Podawaj z sałatą polaną sosem winegret oraz