Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro

Autor
A A A
  • Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro - składniki:
Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro - sposób przygotowania: Ananasa obierz, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój na małe kawałki. Cebulę i kiwi obierz i pokrój w cienkie plastry. Papryczki wypestkuj i drobno posiekaj. Imbir posiekaj lub zetrzyj i przez gazę wyciśnij sok prosto do rondla. Włóż do rondla także posiekaną papryczkę, sok z limonek, czosnek oraz cebulę i powoli podgrzewaj. Dodaj ananasa, ocet jabłkowy, cukier puder i smaż, mieszając, około 25-30 minut. Pod koniec dodaj kiwi, dopraw pieprzem i solą. Podawaj do mięs, drobiu lub ryb.

Informacje o Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Chutney to gęsty sos stanowiący apetyczny dodatek do serów lub pieczonych mięs.  Przygotowuje się go z owoców, np. mango lub warzyw, np. cebuli. My proponujemy Wam chutney z ananasa i kiwi. Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro 1 duży ananas 2 kiwi 1 czerwona cebula 2-3 czerwone papryczki c