Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro
Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro - składniki:
Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro - sposób przygotowania:
Ananasa obierz, przekrój wzdłuż i wykrój rdzeń. Pokrój na małe kawałki. Cebulę i kiwi obierz i pokrój w cienkie plastry. Papryczki wypestkuj i drobno posiekaj. Imbir posiekaj lub zetrzyj i przez gazę wyciśnij sok prosto do rondla.
Włóż do rondla także posiekaną papryczkę, sok z limonek, czosnek oraz cebulę i powoli podgrzewaj. Dodaj ananasa, ocet jabłkowy, cukier puder i smaż, mieszając, około 25-30 minut. Pod koniec dodaj kiwi, dopraw pieprzem i solą. Podawaj do mięs, drobiu lub ryb.
- 1 duży ananas
- 2 kiwi
- 1 czerwona cebula
- 2-3 czerwone papryczki chili
- 4 ząbki czosnku
- 6 łyżek soku z limonki
- 50 ml octu jabłkowego
- 30g cukru pudru
- 2 łyżeczki soku z imbiru (lub 5-7 cm korzenia)
- sól
- pieprz mielony kolorowy
Informacje o Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro
-
Menu dnia
Chutney to gęsty sos stanowiący apetyczny dodatek do serów lub pieczonych mięs. Przygotowuje się go z owoców, np. mango lub warzyw, np. cebuli. My proponujemy Wam chutney z ananasa i kiwi. Sos chutney z ananasa i kiwi na ostro 1 duży ananas 2 kiwi 1 czerwona cebula 2-3 czerwone papryczki c
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki