Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Winogrona w alkoholu
Winogrona w alkoholu - składniki:
Winogrona w alkoholu - sposób przygotowania:
Owoce umyć, włożyć do wrzątku, a gdy popękają, odcedzić i zdjąć skórkę. Wydrylować pestki wykałaczką. Wkładać owoce do słoja, przesypując cukrem. Dodać przyprawy i zalać alkoholem. Zamknąć słój i odstawić na pięć tygodni. Od czasu do czasu lekko nim potrząsnąć, żeby cukier się rozpuścił. Podawać polane koniakiem lub po odcedzeniu dekorować nimi ciasta i desery.
Informacje o Winogrona w alkoholu
-
Porto
Francją głównym dostawcą wina na rynek brytyjski stała się Portugalia. Aby wino lepiej znosiło morską podróż, do fermentującego moszczu dodawano destylat z winogron (mocny alkohol, czystą brandy). To zatrzymywało fermentację, a nieprzerobiony na alkohol cukier dawał słodycz winu. Aby otrzymać zrównoważony
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki