Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panna cotta light

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (79 głosów)

Panna cotta light - składniki:
Panna cotta light - sposób przygotowania: Rozciąć wzdłuż laskę wanilii, wyskrobać ziarenka i razem z laską i cukrem dodać do mleka. Na małym ogniu doprowadź mleko do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 3-4 minuty. Rozpuścić w mleku żelatynę. Przecedzić przez gęste sito, wanilię wyrzucić. Do mleka dodać śmietankę. Rozlać do foremek i ostudzić. Zastygnięte okroić dookoła brzegu, wstawić na chwilę dnem do wrzątku i wyłożyć do góry dnem. Podawać z sosem owocowym.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser

Informacje o Panna cotta light

  • Włosko-greckie menu dnia - z najprostszym makaronem

    Włosko-greckie menu dnia - z najprostszym makaronem

    przyrządzić spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino [łatwy przepis] Nie dość, że light, to jeszcze łatwa w przygotowaniu. Pamiętaj o tym przepisie na panna cottę, planując menu na imprezę. Zobacz przepis na: Panna cotta light

  • Lekko po świętach

    Lekko po świętach

    wiórkami parmezanu i od razu podawaj. Włoska "gotowana śmietanka" w wersji light zadowoli podniebienie każdego łasucha. Jeśli nie jesteś zwolennikiem wanilii, możesz zastąpić ją np. startą skórką z cytryny lub pomarańczy. Panna cotta light 250 ml śmietanki 18-proc. 250 ml mleka 4-6 g