Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paprykarz

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Paprykarz - składniki:
Paprykarz - sposób przygotowania: Olej rozgrzewam na patelni i smażę pokrojone w talarki cebule i posiekane ząbki czosnku. Dodaję paprykę i smażę na małym ogniu do miękkości (nie przyrumieniając). Wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojone w ćwiartki pomidory, koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy. Duszę przez kilka minut. Potem przekładam paprykarz do jednego dużego lub czterech małych naczyń żaroodpornych. Robię zagłębienia na jajka i wbijam je. Wstawiam naczynie do gorącego piekarnika (200 st. C). Wyjmuję, gdy jajka zetną się tak, jak lubię.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka

Informacje o Paprykarz

  • Menu dnia ze śliwkowym deserem

    Menu dnia ze śliwkowym deserem

    Aby paprykarz był bardziej rozgrzewający możesz dodać do niego drobno posiekaną papryczkę chilli lub nieco ostrej papryki w proszku. Paprykarz 6 różnokolorowych papryk 2 cebule 1 butelka passaty pomidorowej (przecieru pomidorowego) sól pieprz cukier oliwa do smażenia Cebulę pokrój w półplasterki

  • Papryka w siedmiu odsłonach

    Papryka w siedmiu odsłonach

    , z uduszonych i przestudzonych papryk można ją obrać, choć wymaga to cierpliwości. Autor: Zuzanna Wiciejowska Możesz urozmaicić taki paprykarz, dodając do niego na przykład pokrojony w paski i podsmażony filet z kurczaka. Paprykarz 6 różnokolorowych papryk 2 cebule 1 butelka passaty

  • Gazetka Biedronka ważna od 4 lutego 2019 roku - tylko do 6 lutego świeże mięso w jednej cenie (3,99 zł za 100 g)

    Gazetka Biedronka ważna od 4 lutego 2019 roku - tylko do 6 lutego świeże mięso w jednej cenie (3,99 zł za 100 g)

    , flaki wołowe, pasztet  Podlaski, gulasz angielski, pasztet Wielkopolski, paprykarz, tuńczyka w kawałkach. Ponadto teraz taniej: miód, masło orzechowe, ananasy i brzoskwinie w puszkach, oliwki, pomidory suszone, żurawina, mieszanka warzywna i papryka konserwowa. Gazetka Biedronka ważna od 4 lutego

  • Po jajach, czyli żeby mięso było delikatne

    Po jajach, czyli żeby mięso było delikatne

    . U nich to właśnie, nazajutrz po meczu MŚ Argentyna-Meksyk, odbył się jeden z pierwszych kapłonowych obiadów w nowożytnych dziejach polskiej kuchni. Serwowano rosół, paprykarz, smażonego kapłona z kurkami i szpinakiem oraz smażoną kapłonową wątrobę. Każde z dań porównywaliśmy z jego odpowiednikiem z

  • Na targu w Tunisie

    Na targu w Tunisie

    . Paprykarz jagnięcy 1 kg różnych kawałków jagnięciny, 1 łyżka ostrej papryczki w proszku, sól, pieprz oraz szafran do smaku, 3 szklanki wody, 1 cytryna Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy do tadżinu (albo po prostu do

  • Pasty warzywne - do kanapek, krakersów i farszów

    Pasty warzywne - do kanapek, krakersów i farszów

    alternatywa dla wątpliwej jakości paprykarzy rybnych z puszek. Do tego bardzo zdrowa, wydajna i tania. Kasza jaglana jest jedną z najstarszych znanych kasz. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B, m.in. B1, B2, B6, żelaza, miedzi. Jest lekkostrawna, nie uczula, zmniejsza stan zapalny błon

  • Domowa piekarnia

    Domowa piekarnia

    jako dodatek do dań z papryką (zobacz np. przepis na paprykarz ). Chleb naan 1 jajko 200 ml mleka 40-45 dag mąki + trochę mąki do podsypywania stolnicy 20 g cukru łyżka soli 2 łyżki oleju garstka czarnuszki (ewentualnie) Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220°C. Wkładamy do niego blachę