Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chrupiące płotki
Chrupiące płotki - składniki:
Chrupiące płotki - sposób przygotowania:
Oczyszczone i umyte rybki solimy i posypujemy pieprzem do smaku. Cebulę kroimy na cienkie plasterki. Do dużej miski wstawiamy talerzyk do góry dnem, na którym układamy warstwę cebuli. Cebulę posypujemy pokruszonym liściem laurowym i układamy na niej warstwę ryb, itd. Na samej górze układamy warstwę cebuli. Przykrywamy miskę folią i wstawiamy do lodówki na 4-5 godz. Zamarynowane rybki oczyszczamy z przypraw, obtaczamy w mące i smażymy w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Najlepsze prosto z patelni.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki