Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szparagi z łososiem i jajkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szparagi z łososiem i jajkami - składniki:
Szparagi z łososiem i jajkami - sposób przygotowania: W rondlu rozpuścić masło. Odstawić. Żółtka zmiksować z 2 łyżkami wody, podgrzewać na bardzo małym ogniu, energicznie mieszając (ok. 30 s), aż sos stanie się biały z lekką pianką. Ubijać przez kolejne 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Należy uważać, aby jajka się nie zsiadły. Zdjąć z ognia, dodawać małymi porcjami wystudzone masło. Za każdym razem dobrze ubijać. Wymieszać z sokiem z limonki, solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, przeciąć na ćwiartki. Ugotować szparagi. Odcedzić. Na białym talerzu ułożyć szparagi, łososia i jajka. Polać sosem. Posypać płatkami parmezanu i świeżo zmielonym pieprzem.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim