Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 165
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1138
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 165
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1138
Składniki
CIASTO JASNE KRUCHE: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Wkładamy do zamrażalki na 1-2 godz. CIASTO CIEMNE(robimy tuż przed wypiekiem) Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy śmietanę, kakao i sodę. Wszystko razem miksujemy. Wylewamy ciemne ciasto na blachę na to ścieramy jasne ciasto. Pieczemy ok.40 min.
Krem Odlewamy 1 szklankę mleka resztę mleka zagotować. W szklance mleka wymieszać pozostałe składniki dodać do gotującego się mleka i zagotować. Ostudzić. Po ostudzeniu ucieramy z margaryną lub masłem.
Dodatkowo 2 op okrągłych biszkoptów do tego herbata z cytryną lub kawa do nasączenia. 2 czekolady mleczne do polewy. Ciasto przekroić na 2 części Układamy ciasto-krem-biszkopty nasączone(w kawie lub herbacie)-krem-ciasto-polewa(czekolada mleczna rozpuszczona z 3 łyżkami mleka)