Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, tanio i smacznie.
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 305
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 109
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć przez noc, następnie ugotować w tej samej posolonej wodzie do miękkości. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie w łupinach. Po ostudzeniu wydrążyć łyżką a środki ziemniaków pozostawić do farszu. Cebule obrać, przysmażyć na maśle i zmielić razem z odsączonymi grzybami i ziemniakami. Dodać starty żółty ser, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Napełnić farszem przygotowane ziemniaki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Podawać na ciepło posypane zieleniną.