Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłe dni. Lody są pyszne i dietetyczne.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 232
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Banany obieramy ze skórki, a następnie kroimy na plasterki. Owoce umieszczamy w misce, przykrywając folią spożywczą. Tak przygotowane banany umieszczamy w zamrażarce na ok. 2 godziny.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Można podzielić na mniejsze kawałki.
Kiedy banany będą już zmrożone, mieszamy je wraz z truskawkami oraz cukrem. Owoce należy zblendować do powstania idealnej masy. Jeśli owoce nie mają konsystencji lodów, należy na kilka minut umieścić je w zamrażarce. Pilnując by nie zmroziły się za bardzo. Smacznego