Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli brukselki. Szybko i smacznie.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 249
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Brukselkę oczyszczamy, gotujemy 10 min we wrzątku z dodatkiem cukru. Odcedzamy. Mięso mielone podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, cały czas mieszamy, by nie przywarło do dna. Zalewamy passatą pomidorową, do smaku doprawiamy solą ziołową i cukrem. W naczyniu żaroodpornym ( u nas foremka aluminiowa ) układamy tortelloni, posypujemy pokrojoną w piórka cebulą. Całość zalewamy sosem. Na wierzchu układamy brukselkę. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i pieczemy przez 45 min.