Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta,delikatna w smaku i syta zapiekanka bezmięsna:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 155
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Makaron i brokuły ugotować al dente. Pomidory umyć,obrać ze skórki i pokroić na średniej wielkości kawałki. Ugotowanego brokuła podzielić na mniejsze części (ja kroję i dodaję również łodygę) Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ugotowany i odcedzony makaron wymieszać delikatnie z brokułami i połowę wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego,posypać połową sera i poukładać na to połowę pomidorów. Następnie wyłożyć resztę makaronu z brokułami,posypać resztą sera (trochę sera zostawić do posypania na wierzch) i wyłożyć resztą pomidorów. Tak przygotowaną zapiekankę zalać mlekiem zmieszanym z jajkami,oregano,pieprzem i solą. Zapiekać ok 15-20 min w temp 200 st