Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czereśnie w pełni. Proponuję przepis na smaczną zapiekankę twarogową.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2235
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 122
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 378
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 75
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2235
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 122
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 378
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 75
Składniki
Twaróg utarłem na gładką masę z jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Cytrynę krótko sparzyłem, starłem skórkę i wycisnąłem sok. Sok i skórkę wymieszałem z twarogową masą. Bułki pokroiłem w cienkie plasterki i zalałem podgrzanym mlekiem. Odstawiłem na chwilę do nasiąknięcia, po czym dodałem do twarogowej masy. Umyłem czereśnie, usunąłem ogonki i wydrylowałem. Żaroodporną formę wysmarowałem tłuszczem, przełożyłem do niej połowę masy. Rozłożyłem na wierzchu ok. ¾ czereśni, nakryłem pozostałą masą i udekorowałem pozostałymi czereśniami. Resztę masła podzieliłem na płatki i ułożyłem na zapiekance. Wstawiłem do gorącego piekarnika. Zapiekałem w termoobiegu ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.